EB selejtező: a horvát után a walesi csapatot is legyőzte a Rossi-legénység

Marco Rossi szövetségi kapitány két helyen változtatott kezdőcsapatán a szombati, bakui találkozóhoz képest: Pátkai Máté és Holender Filip került be az együttesbe, Nagy Dominik és Kleinheisler László helyére. Változás történt a kispadon is, a szövetségi kapitány eltiltása miatt Cosimo Inguscio irányította a csapatot. A walesiek szövetségi kapitánya, Ryan Giggs jobban felforgatta csapatát, öt helyen változtatta meg a horvátok elleni kezdőt. A magyar válogatott három meccsen hat pontot szerzett a találkozó előtt, a walesiek két találkozó után három ponttal álltak a csoporttabellán.

Mindkét csapat óvatosan kezdte a mérkőzést, a mieink valamivel aktívabbak voltak, az első három percben két szögletet is elvégezhettünk. A walesiek szélvészgyors szélsőikre próbáltak építeni, a jobb oldalon Gareth Bale, a bal oldalon Daniel James várta, hogy labdát kapjon. A mieink persze extra figyelemben részesítették a két futógépet, az első félidőben nem igazán tudták kamatoztatni gyorsaságukat.

A 17. percben Dzsudzsák nagyszerű ütempasszával Szalai Ádám lépett ki, centerezése után Holender Filip centikkel maradt le a labdáról. A 26. percben alakították ki a legnagyobb helyzetüket a walesiek, Gulácsi vetődve védett. A 37. percben Dzsudzsák beadását követően Orbán fejelt az oldalhálóba, a 43. percben pedig Dzsudzsák megpattanó beadására ért oda kevés híján Szoboszlai Dominik. 

A gólnélküli első félidő után egyik szakvezető sem cserélt, a második játékrész elején a walesiek átvették az irányítást, de helyzetig nem jutottak el. Az 56. percben Szoboszlai Dominik 15 méterről lőtt kapura, a labda centikkel a bal felső sarok mellett suhant el. Ezt követően a walesiek percei következtek, a 62. percben az addigi legnagyobb helyzetet hagyták ki: James jobbról adott középre, érkezett Bale, és óriási ziccerben Gulácsi kezébe pörgetett. 

A 70. percben Dzsudzsák helyére Kleinheisler László érkezett, aki nem sokkal később egy életerős lövéssel mutatkozott be, amit szögletre tolt Hennessey kapus. A 78. percben a jobb oldali szöglet után a walesiek a gólvonalról szabadítottak fel, majd blokkolták Szoboszlai ismétlését is. A 81. percben azonban már senki sem tudott menteni: Szalai kapott remek labdát a kapu előtt, két walesi védő lebirkózta, de érkezett Pátkai Máté és 7 méterről a léc alá helyezett, 1–0! 

A gólunk után a vendégeknek kockáztatniuk kellett, mi pedig sorra dolgoztuk ki a helyzeteket a fellazuló védekezést kihasználva, de a rendes játékidő végéig ezekből nem tudtunk gólt szerezni. A négyperces hosszabbításban a walesiek nyomás alá helyezték a kapunkat, de egyenlíteniük nem sikerült, a magyar válogatott ismét hatalmasat küzdött, és érett játékkal szerezte meg a három pontot.

A mieink négy mérkőzésen szerzett kilenc pontjukkal vezetik a csoportot! Folytatás szeptemberben, Szlovákia ellen hazai pályán.

Forrás: mlsz.hu