Magyar Kupa: parázs meccsen lett a MOL Vidié a kupa

A 78. Magyar Kupa-döntőjébe az OTP Bank Liga két élcsapata jutott be, az ezüstérmes Vidi és a negyedik helyezett Honvéd. A Vidi a Ferencvárost és a DVSC-t is búcsúztatta a döntőig vezető úton, a Honvéd ezzel szemben kizárólag alacsonyabb osztályú együttesekkel került össze a sorozatban.

A Vidi szakvezetője, Marko Nikolics bajnoki címet tavaly már nyert csapatával, de a Magyar Kupa-trófea még nem szerepelt dicsőséglistáján, ezen szeretett volna változtatni a Honvéd elleni kupadöntőn. Supka Attila 2007-ben egyszer már kupagyőzelemre vezette a kispestieket, akiknek ez lehetett volna történetük nyolcadik MK-sikere. A Vidi ezzel szemben még csak egyszer hódította el a trófeát, még 2006-ban.

Marko Nikolics a tavasszal első alkalommal állíthatta úgy össze csapatát, hogy egyetlen hiányzója sem volt, így a kispadon is olyan játékosok ültek, mint Georgi Milanov, Kovács István, Anel Hadzic vagy Futács Márkó. A Honvéd kispadja sem volt gyenge, némi meglepetésre csak ott kapott helyet Danilo és Anis Ben-Hatira is. 

A mérkőzés első 10 percében egyik csapat sem vállalt kockázatot, a biztonságos védekezést tartották szem előtt a játékosok. A 13. percben Vinicius fellökte a tizenhatos vonalánál Holendert, a játékvezető büntetőt ítélt a Honvédnak, amit a sértett gólra váltott: a labda a jobb kapufa tövéről pattant a hálóba (1-0).

A Vidi nem tudott sebességet váltani a kapott gól után, a kispestiek három belső védője mellett nem volt területük a támadóknak, a széleket pedig nem tudták hatékonyan használni a fehérváriak. Fiola és Nego egy-egy átlövési kísérlete okozott némi veszélyt a Honvéd kapuja előtt, míg Honvéd egy-egy kontrából alakított ki lehetőségeket, de az eredmény a szünetig nem változott.

A félidőben Marko Nikolics két cserével jelezte, hogy nem elégedett csapata játékával, Hadzic és Kovács István állt be Fiola és Elek helyére. A fordulás után jóval veszélyesebbé vált a fehérváriak támadójátéka, Gróf Dávidnak több bravúrt is be kellett mutatnia, elsősorban rögzített szituációk után alakultak ki helyzetek a kapuja előtt. Az idő azonban vészesen fogyott, az egyenlítő gólra pedig várni kellett. A feszültség egyre nőtt a pályán, főleg azok után, hogy a fehérváriak egy jobb oldali szabadrúgás után bevették a Honvéd kapuját, a játékvezető azonban visszafújta a pontrúgást (Marko Nikolicsot el is küldte a kispadról Iványi Zoltán). A 80. percben kiegyenlített a Vidi: Huszti jobb oldali szöglete után Juhász csúsztatott, éppen Scsepovics elé, aki két lépésről a kapuba lőtt (1-1).

A Vidi az egyenlítés után is aktívabb volt, és a négyperces hosszabbítás elején megszerezte a vezető gólt. Huszti jobb oldalról, szabadrúgásból laposan lőtte be a labdát, Hadzic érkezett és kapásból védhetetlen gólt lőtt, a labda a lécről vágódott a hálóba (1-2). A Honvéd a hátralévő kevés időben nem tudott egyenlíteni, így a Vidi története második Magyar Kupa-győzelmét ünnepelhette, a kispestieknek pedig maradt lelkes közönségük vastapsa és az ezüstérem.

Forrás: mlsz.hu, nso.hu