Kele Kevin

Kele Kevin

Kele Kevin

szélső középpályás, csatár


Bemutatkozás:

Kevin 1998. április 26-án látta meg a napvilágot a szlovákiai Érsekújvárban. Korai pályafutása nem szokványos, hiszen nem került be fiatalon egyetlen nagyobb csapat utánpótlásába sem. Egészen 13 éves koráig a szülőfalujának együttesében szerepelt. 2011 nyarán érkezett egy lehetőség az ŠK Šurany csapatától, amely szakmailag csak pici előre lépésnek volt mondható az anyaegyesületéhez képest.

Kele számára az első igazi előrelépés 2012 nyarán érkezett, amikor a Slovan Duslo Šaľa megkeresésére igent mondott. Mátyusföld akkoriban legnagyobb egyesülete remek ugródeszkának számított, hiszen aki ebben az egyesületben jól teljesített, annak kikövezett út vezetett az FC Nitrához, a Spartak Trnavához vagy a Slovan Bratislavához. Ez nem történt másképpen Kevinnel sem, hiszen mindösszesen fél esztendő kellett ahhoz, hogy felhívja magára a pozsonyi kék-fehérek figyelmét.

 

Habár kölcsönjátékából még fél év hátra volt Vágsellyén, a klub vezetői nem tétlenkedtek és megvásárolták a rendkívül gyors támadót. Ez remek ötlet volt tőlük, hiszen két hónappal később már a szlovák rekordbajnok kopogtatott az ajtón. A 15 éves Kevin most első alkalommal állt karrierje során egy nagy klub küszöbén. Nem is tétlenkedett, a 2012/2013-s idény során a két Slovanban 43 alkalommal volt eredményes.

A 2013 nyarán pályafutása során első alkalommal készülhetett úgy, hogy egy topcsapat együttesének kötelékébe tartozik. A kínálkozó lehetőséggel pedig nem is akárhogyan élt, hiszen egyből az U16-s szlovák első osztály gólkirálya lett 26 találatával és bemutatkozhatott a szlovák U16-s válogatottban.

2014/2015-s esztendőben már az U17-s 1. osztályban „csak” 9 alkalommal volt eredményes, de ez annak is volt köszönhető, hogy rendre az U19-s csapatban, azaz két évvel idősebbek között jutott szóhoz, ahol még további 3 alkalommal sikerült mattolnia az ellenfél kapusait.

A felnőttek között 17 évesen és 195 naposan debütált az akkor 2. ligában szereplő Slovan B csapatában. Érdekesség, hogy pont a Vágsellye ellen. Első találatát, ami egyben első duplája is volt, két héttel később szerezte a felnőtt másodosztályban. Csapatával Sereden vendégszerepeltek, amikor is a 8. és a 24. percben már eredményes tudott lenni. Végül csapata elhozta a három pontot.

A Slovan Bratislava első csapatában 2016 április 20-án mutatkozott be a Spartak Trnava ellen, miután csereként 10 percet bizonyítási lehetőséget kapott a görög Papavasiliou vezetőedzőtől. Négy nappal később a Skalica elleni bajnoki mérkőzésen már kezdőként debütált és a mérkőzés 41. percében megszerezte vezetést csapatának, amely első Fortuna Liga találata volt. Ekkor még mindig kiskorúnak számított a játékos nevét az egész ország megismerte. Az idény hátralévő részében még két alkalommal pályára lephetett a nagyok között.

174 cm magas 71 kg játékos atlétikus testfelépítésű. Legnagyobb erőssége sebességében rejlik, hiszen labdával és labda nélkül is a szlovák felnőtt bajnokság leggyorsabb játékosai közé tartozik. Függetlenül attól, hogy középcsatárt vagy szélsőt játszik, remek ütemben érzi meg azon szituációkat, amikor a védők között kibújhat egy mélységi passzal vagy egy hosszú indítással. Sebességét kihasználva kedvez számára, amikor egy az egyben tud játszani úgy a védőjére, hogy nagy területek vannak a védő mögött. Erős törzse miatt nehéz még lerántani is.

Középcsatárként nyomást gyakorol a labdát birtokló védőkre, viszont, ha szélsőt játszik, akkor védekezésben a mögötte játszó védőnek jobban kell figyelnie, taktikailag védekezésén fejlődnie kell. Magasságából adódóan fejjátéka nem erős. Könnyedén tud helyzetbe kerülni, de higgadtabban kell befejeznie a lehetőségeket. Ebből kifolyólag helyzetkihasználás területén van fejlődési lehetőség.

 

Adatlap:

Pozíció: szélső középpályás, csatár
Állampolgárság: szlovák
Születési dátum: 1998-04-26
Magasság: 174 cm
Súly: 72 kg
Láb: jobb
Klub: KFC Komarno
Régebbi klubok: Slovan Bratislava (SK), Slovan Duslo Šaľa (SK - ifjúsági), ŠK Šurany (SK - ifjúsági), ŠK Tvrdosovce (SK - ifjúsági) Slovan Bratislava (SK)
Eredmények:
Válogatott: U-17, U-18
Weboldal:


Játékos adatlap (PDF)